Cantina Rotaliana

Descoperind Istoria și Vinurile Celebre ale Cramei Cantina Rotaliana

La Cantina Rotaliana, suntem mândri să împărtășim o istorie de peste 80 de ani, într-un spirit de cooperare dinamic și tânăr. Adunăm experiența și know-how-ul a cinci generații de cultivatori de struguri, pasionați de viticultura din regiunea Trentino, în inima Pianei Rotaliana și a altor zone viticole de elită din regiunea noastră.

Munca în Vie

Munca în vie necesită timp, angajament și dedicare, mai ales în timpul recoltării, un moment cheie în care toți membrii familiei participă la recoltarea manuală a strugurilor. Numai mâinile experte și atente ale acestor cultivatori de viță pot avea grijă de aceasta, selectând strugurii și culegându-i la momentul potrivit.

Uneori, activitatea de viticultură este susținută de alte afaceri, cum ar fi fermele de creștere, Bed&Breakfast-uri și vacanțe la fermă. Astfel, pământul este piatra de temelie a vieții economice a celor implicați și o resursă importantă de păstrat.

Dedicarea față de Viticultură

Echipa noastră de cultivatori de viță include antreprenori agricoli angajați în totalitate în agricultură, alături de lucrători cu normă parțială care cultiva mici vii și își completează veniturile cu alte activități. În plus față de acționarii fondatori, care fac parte din familiile fondatoare ale cramei, cooperativa adună o nouă generație de cultivatori de viță care, adesea după o școlarizare în agricultură, decid să facă din viticultură profesia lor.

Acești tineri membri aduc o nouă viață structurii companiei, aducând cu ei noi abilități și participând activ la gestionarea cramei. Cu toate că fiecare are o poveste personală, scopul comun este de a se angaja să producă struguri de cea mai bună calitate pentru a obține vinuri excelente care să reprezinte în mod adecvat regiunea noastră, Trentino.

În Inima Pianei Rotaliana

Cantina Rotaliana se află în inima Pianei Rotaliana, la poalele munților Dolomiți, aproape de celebrul Lac Garda și orașul Trento. Mezzolombardo, micul sat în care crama își are sediul, a fost ultima fortificație a Regatului Longobarzilor. Străbătută de Claudia Augusta Altinate, o veche rută comercială a Imperiului Roman construită în anul 15 î.Hr., această zonă a fost, timp de secole, un loc de întâlnire a culturilor dintre Europa de Nord și de Sud, un centru al comerțului, puterii politice și religiei.

Peste 80 de Ani de Istorie

Fondată în 1931 ca Cantina Cooperativa di Mezzolombardo, actuala cramă a fost creată în 1968 prin fuziunea cu o altă cooperativă locală de vinuri, Società Enologica Rotaliana. Această nouă cooperativă de vinuri și-a schimbat numele comercial în Cantina Rotaliana di Mezzolombardo și a început să joace un rol foarte activ în economia rurală a lui Mezzolombardo.

Vremea Schimbărilor

În anii '70, Cantina Rotaliana s-a angajat să promoveze vinurile Trentino, concentrându-se pe inovație, tradiție și conștientizarea mediului. Crama și-a extins activitatea de la vânzarea vinului la vrac la o gamă largă de vinuri îmbuteliate de înaltă calitate, născute pentru a satisface nevoile clienților, în special cele implicate în fluxul tot mai mare de turiști către Trentino și munții săi (hoteluri, restaurante și magazine de vinuri).

În 1980, Cantina Rotaliana a fost prima cramă din Trentino care a folosit procesul de macerare carbonică și a produs Novello, noul vin obținut din strugurii Teroldego.

Noua Cantina Rotaliana

În 1999, crama a început să-și construiască noul sediu unde Cantina Rotaliana s-a mutat în august 2002. Situată în afara Mezzolombardo, această dezvoltare arhitecturală prestigioasă a fost capabilă să răspundă rapid cererii unui piață internațională în continuă expansiune și competitivă.

În 2011, acest nou sediu, echipat cu zone de producție și depozitare moderne, pivnițe impresionante și spații elegante de marketing, a fost extins și mai mult. Noul investiție a culminat cu deschiderea de spații multifuncționale de peste 5.000 de metri pătrați, care găzduiesc noi zone de fermentație, depozitare și învechire, împreună cu săli de degustare și întâlnire.

cantinarotaliana.it
Alto adigeCampania

Produse recomandate

Vezi mai mult
Tohani Flori De Gheata Alb Dulce 0.375LTohani 0,375 L
Tohani Flori de Gheata este un vin elegant care se potriveste cu deserturile din foietaj sau dulceturile din citrice
Preț de vânzare66,00 lei
Nicio recenzie
Lambrusco Rocaforte rosso Amabile ChiarliChiarli 750 ml
Pizza și paste
Preț de vânzare25,00 lei
Nicio recenzie
Prosecco DOC Treviso Extra DryZimor 750 ml
Versatil, Zimor se poate asocia cu peşte, cu fructe de mare, cu paste sau chiar cu carne albă, dar poate reprezenta şi o bază pentru cocktail-uri
Preț de vânzare42,00 lei
Nicio recenzie
Primitivo di Manduria Monte dei CocciTenute Girolamo 750 ml
best badge 96
Face minuni lângă carnea roşie, dar se asociază frumos şi cu mezeluri, brânzeturi maturate sau legume la cuptor.
Preț de vânzare74,00 lei
Nicio recenzie
Salento Negroamaro IGTProdutori di Manduria 750 ml
Brânzeturi albastre, Carne roșie, Paste, Pizza, Risotto
Preț de vânzare22,00 lei Preț obișnuit40,75 lei
Economisiți 46%
Nicio recenzie
Prosecco extra dry Montasolo DOC Montelliana bax 6 sicleMontelliana 750 ml
Excelent pentru deserturi
Preț de vânzare195,00 lei Preț obișnuit228,00 lei
Economisiți 14%
Nicio recenzie
Moscato D’Asti Dulcis DOCG SansilvestroSan Silvestro 750 ml
Aperitive, produse de patiserie, cu căpșuni, înghețată, prăjituri,
Preț de vânzare69,00 lei
Nicio recenzie
Lambrusco Rocaforte rosato Amabile ChiarliChiarli 750 ml
Aperitive
Preț de vânzare25,00 lei
Nicio recenzie
Tohani Flori De Gheata Rose Dulce 0.375LTohani 0,375 L
Se recomanda a fi servit alaturi de patiserie fina sau branzeturi moi.
Preț de vânzare45,00 lei
Nicio recenzie
Costa d'Orta Appassimento Barbera PassitoBelColle 750 ml
riptura din carne roșie cat și la grătar, brânză cu mucegai.
Preț de vânzare50,00 lei Preț obișnuit60,00 lei
Economisiți 17%
Nicio recenzie
Marinus Piceno Superiore DOPIl Conte Villa Prandone 750 ml
best badge 97
. Un vin cu mare potențial de învechire (măcar vreo 15 ani), care se poate asocia cu carne roșie, cu lasagna, cu brânzeturi maturate sau chiar cu un ghiveci călugăresc.
Preț de vânzare96,00 lei Preț obișnuit102,00 lei
Economisiți 6%
Nicio recenzie
Negroamaro Monte dei CocciTenute Girolamo 750 ml
best badge 96
Se asociază foarte bine cu preparatele din carne, cu pastele cu sos roşu, dar va face furori la orice grătar cu prietenii.
Preț de vânzare64,00 lei
Nicio recenzie