Politica de retur

Aceasta politica descrie modul in care procesam retururile si conditile minime de eligibilitate pentru procesarea acestora.

Ultima actualizare: Septembrie 2023

1. General

2. Procedura de retur

3. Costuri

4. Starea Produselor

general

Returul produselor se supune prevederilor legislației în vigoare OUG 34/2014.

 

Consumatorul are dreptul să notifice comerciantului în scris sau folosind formularul online, că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 30 zile calendaristice de la primirea produsului.

Produsul poate fi returnat, iar ENOTECA va accepta returnarea, numai cu condiția ca acesta să fie în aceeași stare în care a fost primit - inclusiv ambalajul - adică acestea să nu prezinte sub nicio formă semne de uzură sau consum. 

procedura de retur

Dorința de returnare a produselor se face în scris sau folosind formularul de retur de pe website. Cheltuielile de transport vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 5 zile de la primirea notificării, prin transfer bancar. 

 

costuri

Cu toate acestea, ENOTECA își asumă posibilitatea de a primi cu titlu de retur și produsele care nu respectă condițiile de mai sus, sub rezerva suportării de către consumator a costurilor cu aducerea produsului în starea inițială (reambalare etc.). 

 

Pentru acestea, ENOTECA va comunica cumpărătorului costurile, care vor putea fi între 5% (dacă doar ambalajul este degradat, spre exemplu),  și 30 %. Cuantumul acestui cost va fi comunicat în scris cumpărătorului, iar în măsura în care acesta acceptă, va fi restituită doar diferența din preț. 

starea produselor

Dacă la recepționarea în depozit a produsului, acesta nu este în ambalajul original, prezintă urme de uzură, nu este însoțit de toate accesoriile ori există alte asemenea aspecte care îl fac să nu îndeplinească condițiile de retur, returul va putea fi refuzat.

 

Dacă produsul este returnat într-o stare care nu permite revânzărea ori consumatorul refuză costul pentru aducerea produsului în starea necesară revânzării, îi vom re-expedia produsul pe cheltuiala sa.