Bredasole

Explorând Istoria și Vinurile Celebre ale Cramei Bredasole

Cramele sunt locuri în care tradiția se întrepătrunde cu arta, iar povestea Cramei Bredasole nu face excepție. Acesta este ultimul avanpost al ținutului Franciacortina, ce privește cu mândrie lacul Sebino și primele repezișuri ale râului Oglio, afluentul său.

Pentru a înțelege istoria acestei crame, să ne întoarcem în timp până în 1810, când pe o hartă a registrului funciar napoleonian ce arăta "blocurile zonei Paratico cu Ripatica", am găsit toponimul "Soare". Acest nume se regăsește și pe hărți ulterioare, cum ar fi "Harta Municipiului Paratico și Unită corectată în anul 1844". Aceste referințe istorice atestă importanța acestei locații.

Legenda spune că marele poet Dante Alighieri ar fi fost găzduit în castelul Ghibellin din Paratico în jurul anului 1311, așa cum confirmă "Cronica familiei Lantheri de Paratico" din secolul al XVII-lea. Florentinul ar fi fost inspirat de forma dealului pentru a concepe structura "Purgatoriului", iar un frescă care îl înfățișează, prezentă în pivnițele noastre, a devenit astăzi leitmotivul întregii producții de la Bredasole.

Filozofia noastră este aceea de a lega istoria și poezia la cele mai actuale tehnici de vinificație. Privind viea ca pe un element al peisajului deluros și nu ca pe o simplă "fabrică de struguri", am ales tehnici de cultivare care respectă mediul și au un impact redus asupra ecosistemului, conformându-ne cu regulamentele de producție cu apărare integrată.

Crama Bredasole și Terroir

Un viță de vie crescută într-un anumit context geografic și climatic dezvoltă un vin care are, în el însuși, capacitatea și puterea de a-și spune propria poveste. Aceasta este o poveste care se desfășoară fără a avea nevoie de cântăreți și care vorbește și despre pasiunea și dragostea celor care l-au adus pe lume. "Cântecul" acestor vinuri nu poate plictisi.

Terroir este un spațiu geografic definit, în care o comunitate umană a dezvoltat, de-a lungul istoriei, o înțelegere colectivă a producției, bazată pe interacțiunile dintre mediul fizic și biologic și factorii umani. Acesta conferă unicitate și o reputație produsului specific zonei respective.

Reflectând asupra Termenului "Terroir"

Terminologia "terroir" poate fi tentantă atunci când descriem numeroase produse agroalimentare care îmbogățesc cânțele noastre. Totuși, în opinia noastră, acest termen este cu adevărat adecvat atunci când caracteristicile solului și climatului (la scară mare și mică) ale unei zone sunt însoțite de o tehnică de producție "blândă". Acesta se aplică doar atunci când cultura unei comunități umane mici poate genera o concepție a "hranei" ca pe un dialog între producător și consumator. Doar atunci putem vorbi cu adevărat despre "terroir".

Crama Bredasole împlinește toate aceste condiții, iar rezultatul este o gamă de vinuri excepționale, cu povestea lor unică și gustul lor inconfundabil. Aceste vinuri poartă amprenta terroir-ului din regiunea Franciacortina, și sunt expresia pasiunii și muncii noastre.

Descoperiți istoria, pasiunea și aromele unice ale Cramei Bredasole și lăsați-vă purtați într-o călătorie în lumea vinului.

bredasole.it

Lombardia

Produse recomandate

Vezi mai mult
Prosecco extra dry Montasolo DOC Montelliana bax 6 sicleMontelliana 750 ml
Excelent pentru deserturi
Preț de vânzare228,00 lei Preț obișnuit268,00 lei
Economisiți 15%
Nicio recenzie
Tohani Flori De Gheata Alb Dulce 0.375LTohani 0,375 L
Tohani Flori de Gheata este un vin elegant care se potriveste cu deserturile din foietaj sau dulceturile din citrice
Preț de vânzare68,00 lei
Nicio recenzie
Lambrusco Rocaforte rosso Amabile ChiarliChiarli 750 ml
Pizza și paste
Preț de vânzare25,00 lei
Nicio recenzie
Prosecco DOC Treviso Extra DryZimor 750 ml
Versatil, Zimor se poate asocia cu peşte, cu fructe de mare, cu paste sau chiar cu carne albă, dar poate reprezenta şi o bază pentru cocktail-uri
Preț de vânzare42,00 lei
Nicio recenzie
Moscato D’Asti Dulcis DOCG SansilvestroSan Silvestro 750 ml
Aperitive, produse de patiserie, cu căpșuni, înghețată, prăjituri,
Preț de vânzare69,00 lei
Nicio recenzie
Tohani Flori De Gheata Rose Dulce 0.375LTohani 0,375 L
Se recomanda a fi servit alaturi de patiserie fina sau branzeturi moi.
Preț de vânzare45,00 lei
Nicio recenzie
Primitivo di Manduria Monte dei CocciTenute Girolamo 750 ml
best badge 96
Face minuni lângă carnea roşie, dar se asociază frumos şi cu mezeluri, brânzeturi maturate sau legume la cuptor.
Preț de vânzare74,00 lei
Nicio recenzie
Lambrusco Rocaforte rosato Amabile ChiarliChiarli 750 ml
Aperitive
Preț de vânzare25,00 lei
Nicio recenzie
Salento Negroamaro IGTProdutori di Manduria 750 ml
Brânzeturi albastre, Carne roșie, Paste, Pizza, Risotto
Preț de vânzare22,00 lei Preț obișnuit40,75 lei
Economisiți 46%
Nicio recenzie
Prosecco Conegliano DOCG Millesimato BernardiBernardi 750 ml
Aperitive
Preț de vânzare42,00 lei Preț obișnuit51,00 lei
Economisiți 18%
Nicio recenzie
Costa d'Orta Appassimento Barbera PassitoBelColle 750 ml
riptura din carne roșie cat și la grătar, brânză cu mucegai.
Preț de vânzare50,00 lei Preț obișnuit60,00 lei
Economisiți 17%
Nicio recenzie
Marinus Piceno Superiore DOPIl Conte Villa Prandone 750 ml
best badge 97
. Un vin cu mare potențial de învechire (măcar vreo 15 ani), care se poate asocia cu carne roșie, cu lasagna, cu brânzeturi maturate sau chiar cu un ghiveci călugăresc.
Preț de vânzare96,00 lei Preț obișnuit102,00 lei
Economisiți 6%
Nicio recenzie